Recepty z rybárskej kuchyne
Recepty z rybárskej kuchyne
Dve veľké sady receptov od pána Mareka. Ďakujeme.
Zapekaný ostriež
Potrebujeme:
150 g farebných paprík
20 g cesnaku
Ako na to:
Očisteného, umytého a osušeného ostrieža posoľte, okoreňte a potrite prelisovaným cesnakom. Nechajte aspoň 40 min. odležať na chladnom mieste.
Farebné papriky zbavte jadrovníkov a nakrájajte ich na tenké rezance. Potom ich orestujte v panvici na rozohriatom oleji do polomäkka.
Odležaného ostrieža vložte do vymastenej zapekacej misy, pridajte opečené papriky, podľa potreby osoľte a dajte spolu zapiecť. Zapečenú rybu podávajte s bielym pečivom.
Pečený kapor so šunkou
40 g masla
1 cibuľa
100 g zeleru
100 g šunky
60 g syra (eidam)
½ dl smotany
1 žĺtok
soľ
Postup:
Na masle speňte nadrobno pokrájanú cibuľu, pridajte jemne nastrúhaný zeler a opražte. Pridajte osolené porcie kapra a pod pokrievkou duste skoro do mäkka. Potom porcie kapra rozložte aj so zeleninou do ohňovzdornej misy, na vrch dajte plátky šunky.
Postrúhaný syr, smotanu a žĺtok zmiešajte s touto zmesou polejte šunku. Zapečte v horúcej rúre. Podávajte s varenými zemiakmi a zeleninovým šalátom.