Recepty na rybárske nástrahy
Kolienka a ich úprava
Vychytávka na varenie kolienok
Pre zmenu skúste variť kolienka v mikrovlnke. Budú omnoho rýchlejšie hotové, len treba nájsť to správne nastavenie, ako dlho je potrebné k uvareniu kolienok. Rozdiel je v tom, ze kolienka sú viac gumovejšie a lepšie držia na háčiku, teda na háčiku dlhšie vydržia.
Kolienka ala medovina
Ingrediencie
Potrebujete kolienka, ktoré si kúpite v každom potravinárskom obchode. Ďalej med, rohlíkovú strúhanku alebo strúhaný anýz.Môžete použiť aj ochutenú strúhanku.
Postup
Ingrediencie
Kolienka, cesnak, cesnakové korenie, hrubá múka alebo strúhanka
Postup
Kolienka uvaríme vo vode s rozotreným cesnakom do potrebnej tvrdosti. Precedíme, vlhké kolienka následne posypeme cesnakovým korením a hrubou moukou alebo strúhankou. Táto nástraha si ponecháva svoju arómu aj povlak po dlhšiu dobu vo vode.
Cestá
Najrýchlejšie a dlho trvácne cesto.
Ingrediencie
Striedka z chleba, voda
Postup
Striedku z chleba jemnučko namočíme a v prstách miesime, až pokiaľ nám nevznikne cesto. Môžme ho ofarbiť a ochutiť všetkým, čo máme pri sebe. Napríklad ak sme na nejakej grilovačke pri vode, tak skúsiť pridať niektoré grilovacie koreniny, prípadne gulášové korenie, vynaliezavosti sa medze nekladú.
Strúhankové cesto
Ingrediencie
Strúhanka, voda alebo teplé mlieko
Postup
Strúhanku namočíme napríklad v mlieku a v prstách miesime, až pokiaľ nám nevznikne cesto. Môžme ho ofarbiť a ochutiť všetkým, čo nás napadne. Ale s prichucovaním to netreba preháňať, všetkého veľa škodí.