MO SRZ Svidník

Recepty na rybárske nástrahy

Kolienka a ich úprava


Vychytávka na varenie kolienok

Pre zmenu skúste variť kolienka v mikrovlnke. Budú omnoho rýchlejšie hotové, len treba nájsť to správne nastavenie, ako dlho je potrebné k uvareniu kolienok. Rozdiel je v tom, ze kolienka sú viac gumovejšie a lepšie držia na háčiku, teda na háčiku dlhšie vydržia.

Kolienka ala medovina

Ingrediencie

Potrebujete kolienka, ktoré si kúpite v každom potravinárskom obchode. Ďalej med, rohlíkovú strúhanku alebo strúhaný anýz.Môžete použiť aj ochutenú strúhanku.

Postup

Kolienka uvaríme presne podľa návodu na prípravu.Potom scedíme a dáme do misky.V pohári nad parou ohrejeme med tak, aby bol tekutý.Až keď bude tekutý, tak ním zalejeme kolienka v miske.Môžeme ich aj rukama v medu obaľovat.Potom vezmeme strúhanku, anýz alebo ochutenú strúhanku.Posypeme a dáme do sáčku, lepšie však je ich dať do vetranej nádoby, nebudú tak mäkké a ideme na ryby.
 
Cesnákové kolienka

Ingrediencie

Kolienka, cesnak, cesnakové korenie, hrubá múka alebo strúhanka

Postup

Kolienka uvaríme vo vode s rozotreným cesnakom do potrebnej tvrdosti. Precedíme, vlhké kolienka následne posypeme cesnakovým korením a hrubou moukou alebo strúhankou. Táto nástraha si ponecháva svoju arómu aj povlak po dlhšiu dobu vo vode.

 

Cestá


Najrýchlejšie a dlho trvácne cesto.

Ingrediencie

Striedka z chleba, voda

Postup

Striedku z chleba jemnučko namočíme a v prstách miesime, až pokiaľ nám nevznikne cesto. Môžme ho ofarbiť a ochutiť všetkým, čo máme pri sebe. Napríklad ak sme na nejakej grilovačke pri vode, tak skúsiť pridať niektoré grilovacie koreniny, prípadne gulášové korenie, vynaliezavosti sa medze nekladú.

Strúhankové cesto

 

Ingrediencie

Strúhanka, voda alebo teplé mlieko

Postup

Strúhanku namočíme napríklad v mlieku a v prstách miesime, až pokiaľ nám nevznikne cesto. Môžme ho ofarbiť a ochutiť všetkým, čo nás napadne. Ale s prichucovaním to netreba preháňať, všetkého veľa škodí. 

Boilies zmesy